Estimades companyes i companys,

Ara fa un mes us comentava, i cite textualment, que “el BLOC està treballant per sumar, integrar i liderar l’alternativa valencianista, progressista i d’esquerres que necessita el País Valencià”. Hui podem afirmar que hem donat un pas importantíssim en aquesta direcció. Hui divendres hem presentat als mitjans de comunicació la coalició BLOC-INICIATIVA-VERDS una vegada s’ha conclòs el procés de debat i acord intern al nostre Consell Nacional.

Com sabeu, l’Executiva Nacional del BLOC, reunida el dimecres en sessió plenària, va acordar ratificar els acords del Consell Nacional del passat 15 de desembre. Aquest fet implica, com he dit, que el BLOC acudirà en la coalició BLOC-INICIATIVA-VERDS a les properes eleccions de 9 de març. El BLOC suma i ofereix a la ciutadania valenciana una opció valenciana, útil i de futur. L’única que pot treballar i fer visible el País Valencià al Congrés dels Diputats.

Ara cal continuar fent campanya. Se’ns presenta un escenari ocupat pel bipartidisme del PP-PSOE els quals, amb les seues potents maquinàries, intentaran ofegar la nostra presència. Serà un camí ple de dificultats però al mateix temps ple d’oportunitats. Som l’única opció electoral valenciana i valencianista. L’única opció no subordinada ni depenent de les direccions centrals del PP-PSOE. Ells ens han imposat la Comunidad, nosaltres defensem el País Valencià.

La nostra és una opció útil que constitueix un futur polític i electoral davant el bipartidisme que ja s’ha instal·lat a les ciutats de València i Alacant. Som la garantia política del nostre poble, la dels valencians i valencianes que volem ser al Món sent valencians. Comptem amb una extensa xarxa de col·lectius, regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses. Sabem on estem i a on volem anar.

La nostra serà una campanya austera i imaginativa. Basada en la proximitat i la mobilització de la militància i dels simpatitzants del BLOC. Aprofitarem per fer créixer el BLOC, dinamitzar nous col·lectius, ampliar la base territorial. Treballem pensant en el futur. El BLOC lidera la construcció del 3er espai en la política valenciana. Som el futur del nostre País.

Enric Morera
Secretari General del BLOC