Hola a totes i a tots!! He tardat en escriure però ha valgut la pena. El passat diumenge 27 d’abril es va celebrar la Trobada d’Escoles en Valencià a Sollana. Una Trobada molt esperada per al nostre poble i com no per a la gent que lluitem dia a dia per la nostra llengua. Així que, com no, no podia faltar el nostre secretari general, Enric Morera, el qual va estar al nostre poble un dia tan especial per a nosaltres i el nostre col·lectiu li està ben agraït per la seua presència.
Vam estar de dinar amb ell, amb la seua dona, Tona, i com no, amb tots els militants i simpatitzats del Bloc de la Ribera al Casino d’El Romaní. (*Al final us adjuntem fotos de la Trobada i del dinar*)

El dinar va estar molt bé, vam xerrar amb tot el món, compartirem opinions, les vam debatre, en algunes estaven d’acord, en altres igual no, però sobretot vam ser nosaltres.

Al finalitzar el dinar, el nostre regidor, Josep Vicent Ferrer ens va dirigir unes paraules a tots els assistents al dinar, en el que va fer referència a l’entrada del Bloc a l’Ajuntament on des d’allí treballem per defensar la llengua, la cultura, les nostres costums, el medi ambient, etc. La nostra és una de les comarques en les que el Bloc té més representació en els Ajuntaments dels pobles que la constitueixen.

I com no, Enric Morera ens va dedicar també unes paraules, va recalcar la gran força que té el Bloc a la Ribera Baixa on hem aconseguit la presidència de la Mancomunitat de la Ribera, tenim l’alcaldia de Sueca i a finals d’any tindrem la d’Almussafes. També hem aconseguit representació municipal en Corbera, Favara i, per descomptat, a Sollana.
El Bloc està viu i, des de València a les Corts Valencianes, els diputats del Bloc faran el que estiga en les seues mans per defensar els interessos del nostre poble, lluitar per l’aigua, i que el transvasament Xúquer-Vinalopó es faça d’Assut de la Marquesa a Cullera i no de Cortes de Pallás, així no ens agafaran l’aigua que ve a la Ribera i a l’Albufera. Un altra qüestió important és traure definitivament la Fragmentadora de Sollana, i més ara que els Tribunals valencians afermen el que el Bloc ha vingut dient sempre: que és un perill per a la salut. També és imprescindible rectificar l’accés al polígon d’El Romaní des de la nova rotonda, que és una més de les males passades urbanístiques de l’Ajuntament i de l’empresa afavorida descaradament sense cap vergonya, perjudicant i ficant en perill al veïnat.