Al ple del dia 17 de juliol de 2008 hem tingut majoria d’acords en els punts de l’ordre del dia amb la resta dels grups polítics, cosa que ocorreria més fàcilment si no fos per l’actitud política prepotent i poc comunicativa de l’alcaldessa i del seu equip de govern, que en comptes de recollir opinions de tots els regidors en les comissions informatives fan el que volen i es presenten al ple amb la idea de que siga aprovat i si no és així culpable l’oposició que no els recolza.
Hem notat i ho podeu comprovar fàcilment la manipulació que fan dels mitjans de difusió de l’Ajuntament, llegiu el BIM i de la informació de SALÓ DE SESIONS (pàg. 9 ), la primera és mentida, el Ple del dia 27 de novembre de 2007 aprovà per unanimitat la celebració de les XXIII Trobades de Escoles en Valencià. Ells, per “error” fiquen majoria simple, així són els que ho han fet possible. Una pàgina de tot el llibret que en té 44, la dediquen a la manipulació de la informació. En l’anterior BIM aquest apartat en tenia 8 pàgines. En més de 20 mocions presentades pel BLOC no en figura cap en ningun apartat i l’única que el PSOE ha presentat en tot un any de govern ja estava en el primer llibret que publicaren.
Refondre en una, amb foto inclosa, la gestió política del Plenari municipal és no voler fer-li arribar al poble la veritable tasca que fan els regidors que no són al govern. Els que estan governant agafen mig BIM per a contar el que ells han fet, pareix com si ho pagaren de la seua butxaca i no dels diners de tot el poble.
És per açò que hem demanat en l’apartat en el que fa a l’aprovació de l’acta de la sessió anterior que es dote de mitjans adequats al secretari de l’Ajuntament perquè pugui gravar les intervencions en el Ple dels portaveus, i així queden reflectides de manera clara les opinions i propostes que es fan. Per tant, aquestes gravacions seran facilitades als grups municipals en format CD per al seu ús i confrontació en cas de dubte en l’acta escrita. Els plens són públics i el que allí es diu també, però com no podia ser d’altra manera l’alcaldessa utilitzà de les seues cites favorites, es farà en la reforma de l’ajuntament!, és clar que açò a ella no l’interessa, així després poden contar el que vulguin ja que no hi ha documentació que desmentisca les manipulacions que puguin ocórrer.
En la modificació del POLÍGON DELS OLIVARONS “Ampliació d’usos”, estem d’acord en facilitar que es pugui recuperar part del cost que ocasiona al poble el manteniment dels serveis, 30.000€, però almenys que siguin els propis especuladors del terreny els que paguen l’ampliació d’usos perquè puguin continuar fent negoci.
Hem estat d’acord en desestimar les al·legacions presentades pels interessats de la modificació puntual nº8 de les normes subsidiàries, perquè el que pretenien era construir més, en detriment de zones de equipament. Ja sabeu la nostra política, primer les persones i el seu millor benestar.
En el projecte de canalització del barranc, continuem recolzant la moció conjunta que presentarem tots els grups municipals, sí a l’obra, però dins d’una adequació en un entorn natural, d’oci i esplai que sigui el gran parc de capçalera des de l’entrada al nostre terme municipal fins al poble, i que, per suposat, sigui mantingut en els diners de la Generalitat i no del nostre poble de Sollana.
Pel que fa a mocions, 5 mocions presentades, 5 aprovades amb el següent resultat:
Moció canvi de nom centre multi usos d’El Romaní: unanimitat. S’anomenarà CENTRE CULTURAL EL ROMANÍ.
Moció de recolzament a l’escola en valencià: unanimitat.
Moció sobre acord d’intercanvi de senyal entre tv3 i canal9: unanimitat.
Moció sobre la prevenció de la meningitis bacteriana: unanimitat.
Moció sobre recolzament a la música i músics en valencià: 7 a favor, 3 en contra (PP).
**Les 5 noves mocions les podeu consultar davall.
L‘aprovació de les mocions fa que el nostre col·lectiu local del BLOC, així com el nom de SOLLANA es coneguen en moltes institucions, tant a nivell del País Valencià com en la resta de Espanya, inclòs la Moncloa, ja que l’Ajuntament envia certificació de l’acord pres a totes les institucions que consten en la moció.
En l’apartat de preguntes ens assabentàrem que la regidora Sra. Selma ja no és la regidora de jardins quan li comentàrem que era el temps adequat per l’esporgada de les palmeres abans que acaben la floració i ompliguen els carrers de brutícia. La nova responsable de jardins és, com no, la Sra. Herbás.
Bé, açò és el més importat, ara en festes és un bon temps per recomanar la nostra web a coneguts i familiars, no desaprofiteu l’ocasió de fer ho.