L’Alcalde de Sollana ha convocat un ple extraordinari per al pròxim divendres 29 de Juny a les 14:15h. En aquest ple es debatiran i votaran 6 mocions presentades pel nostre grup municipal. Aquestes 6 mocions són les següents:
Moció per aprovar la regulació dels matrimonis civils, cerimònies d’acolliment de xiquets i soterrars (Descarrega-la ací). Aquesta moció té per objecte aprovar que es regulen les diferents cerimònies civils per a que la gent del nostre poble tinga la opció de celebrar-les de forma laica. Actualment el més comú són els matrimonis civils, encara que les cerimònies d’acolliment civil o benvinguda dels recent nascuts i els soterrars civils són cada vegada més nombrosos arreu d’altres ciutats europees. Sollana no disposa d’una regulació d’aquestes cerimònies i, és per això, que presentem aquesta moció.
Moció sobre el protocol de la cerimònia d’acolliment civil a l’Ajuntament de Sollana (Descarrega-la ací). Al igual que els xiquets són batejats per l’església, les families també tenen dret a celebrar el naixement dels seus xiquets amb un acte laic, la cerimònia d’acolliment civil. Aquesta moció té per objecte aprovar el protocol a seguir en aquest tipus de cerimònia civil.
Moció proposta d’ordenança general reguladora de la celebració i autorització de cerimònies civils a la Vila de Sollana (Descarrega-la ací). Si la primera moció tenia per objecte aprovar que es regularen les cerimònies civils a Sollana, aquesta és una proposta de la ordenança reguladora d’aquestes cerimònies. A la proposta es regula com s’ha de sol·licitar la celebració dels matrimonis, les cerimònies d’acolliment i els soterrars civils i quins són els pasos a seguir en aquestes cerimònies.
Moció per exigir el pagament de l’IBI a l’església catòlica, altres confessions religioses i entitats exentes. (Descarrega-la ací). Amb aquesta moció el que es preten és que l’església catòlica pague l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) pels seus béns no utilitzats per al culte. És pot comprendre que l’església no pague l’impost pel que són les ermites, esglésies… on es desenvolupa una funció purament religiosa, però l’església ha de pagar l’impost (igual que tots els ciutadans) per la casa particular del retor o altres propietats que no utilitza de forma pública per al culte religiós i de les que, en molts casos, obté rendiments econòmics (mitjançant lloguers o negocis)
Moció de suport a Mireia Mollà i per demanar la dimissió de Rafael Blasco (Descarrega-la ací). Aquesta moció va dirigida a mostrar el nostre suport a Mireia Mollà, diputada a les Corts de Compromís, per les amenaces d’agressió sexual per part del exconseller Rafael Blasco, el qual ha sigut autor de frases com: “La violamos o cualquier barbaridad, ¿no?” 
Moció d’adhesió al manifest d’Escola Valenciana i al document elaborat per la UEM de la Universitat d’Alacant (Descarrega-la ací). Com bé indica el títol de la moció, el que es pretén és que l’Ajuntament de Sollana s’adherisca al manifest elaborat per Escola Valenciana i que es sol·licite a l’Honorable Consellera d’Educació que retire l’esborrany de plurilingüisme i es tinga en consideració el document d’ Escola Valenciana i elaborat per la UEM de la Universitat d’Alacant.

La pròxima setmana publicarem els resultats de les votacions de les mocions.