Dia: 18 d’Octubre de 2012
Hora: 20:00h
Lloc: Saló de Sessions
Òrgan: Ple de l’Ajuntament
Assistents: 1 regidor del BLOC-Compromís, 2 regidors del PSOE, 3 regidors d’Independents i 4 regidors del PP

El passat dijous es celebrà la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Sollana. En l’ordre del dia figurava, entre altres, l’aprovació del projecte de supressió dels passos a nivell i les tres mocions presentades pel nostre grup.

Respecte al projecte que ADIF presentà a l’Ajuntament per suprimir els passos a nivell no es va aprovar pels 5 vots en contra dels regidors del PSOE i Independents. Aquest projecte que arribà a l’Ajuntament fa ja uns mesos ha sigut objecte de modificacions acordades en varies comissions informatives abans que sigués enviat per a l’aprovació al Ple. Després de  l’última comissió pareixia que el projecte anava a ser aprovat en aquest ple. No obstant, PSOE i Independents votaren en contra i el nostre regidor va decidir abstindre’s de votar al considerar que no era nostra la responsabilitat de decidir si aprovar o no el projecte (el nostre vot era decisiu). La supressió dels passos a nivell en Sollana considerem que és una obra necessària que tard o prompte s’ha de fer al nostre poble però al ser de tanta importància creguem que s’ha d’aprovar al menys amb una gran majoria dels regidors.

Pel que fa a les nostres mocions els resultats van ser els següents:

– La primera moció en passar a debat va ser la de creació d’un banc d’aliments. Aquesta moció va obtindre els vots a favor del PSOE i BLOC-Compromís. El grup d’Independents es va abstindre al·legant que el seu partit és un partit local i com que no té representació a les Corts, en aquest tipus de mocions s’abstenen. La creació d’un banc d’aliments creguem que no és una qüestió d’ideologia política com ho poden ser altres mocions, aquesta moció anava encaminada a ajudar a les famílies que, en aquests temps, ho estan passant realment mal. No ens pareix una bona raó per a abstindre’s i fer, d’aquesta forma, que no s’aprove la moció. Per altra banda, encara que no tinguen grup a les Corts, els sollaners/es a qui representen tenen dret a saber què opinen els regidors als que han votat dels diferents temes d’actualitat política i els mateixos regidors, com a ciutadans, al igual que tots, tenim dret a exigir als nostres governants que porten endavant polítiques que beneficien a la ciutadania, o és que els Independents no es van a beneficiar de les polítiques que es puguen portar a terme en aquest o altre sentit? Qualsevol iniciativa que puguen portar a terme els governants ens afecta a tots i, per això, tots tenim dret a decidir, per tant, ens pareix que només és una excusa per no mostrar les seues opinions polítiques. Per altra banda, el PP, que cada vegada ens sorprén menys, va votar en contra ja que s’oposava a la paraula “prohibisca” del primer punt dels acords de la moció que diu així: “El Ple de l’Ajuntament de Sollana acorda sol·licitar al Consell de la Generalitat Valenciana, l’aprovació amb caràcter urgent, d’una normativa que prohibisca la desfeta sistemàtica d’aliments en bon estat per part del comerç d’aliments, parant especial atenció a les grans superfícies i cadenes comercials.” En conseqüència la moció no va ser aprovada per 4 vots en contra (PP), 3 abstencions (Independents) i 3 a favor (PSOE i BLOC-Compromís).

– La següent moció en ser votada fou la que s’oposava a les retallades en la Llei de Dependència. Aquesta moció va ser aprovada pels vots a favor de PSOE, Independents i BLOC-Compromís i l’abstenció del PP (que no vota a favor perquè òbviament va en contra del seu propi partit). Resulta curiós que en aquesta moció els Independents sí van votar quan aquesta moció és més purament política que l’anterior.

– La moció per demanar el pagament de la part proporcional de la paga extraordinària als treballadors de l’Ajuntament també fou aprovada pels vots a favor de PSOE i BLOC-Compromís i les abstencions de PP i Independents.

Per últim, al punt d’assumptes d’urgència el nostre regidor va demanar que es passara per aquest punt una moció en contra dels Pressupostos Generals de l’Estat ja que no tenia sentit presentar-la en el pròxim ple perquè és ara quan estan tramitant-se els PGE. El Ple per unanimitat va decidir debatre-la i passar a votar-la. La moció va ser aprovada per unanimitat. En aquest sentit també volem fer-vos arribar l’esmena a la totalitat dels PGE que ha presentat el nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví: http://joanbaldovi.com/activitat/527/esmena-a-la-totalitat-pressupostos-generals-de-lestat-per-a-2013/