El passat dijous 17 d’Octubre es va celebrar el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Sollana. Entre altres es van debatre les següents qüestions:

1. Aprovació Conveni Urbanístic execució 1a fase obres d’infraestructura en l’enclavament industrial “La Foia”. “La Foia” és la zona industrial que queda a mà dreta anant del Romaní a Silla quasi aplegant al terme municipal de Silla. Les empreses allí establertes pareix ser que pateixen problemes d’inundacions quan plou molt i proposen fer unes obres per solucionar aquests problemes. Les obres serien a càrrec dels propis empresaris sense que supose cap cost per a l’Ajuntament. No obstant, com va assenyalar el nostre regidor, les obres que proposen els empresaris suposarien traslladar el problema a un corral ramader del costat (al qual no se li ha consultat res) i als llauradors també. Per tant, J. Vicent Ferrer va exposar que estava a favor de que es solucionara el problema però no amb eixes condicions, que ja que es posaven a solucionar, que es solucione del tot. Amb tot això, el nostre regidor va ser l’únic que es va oposar al Conveni Urbanístic, quedant aprovat per 10 vots a favor (PP, PSOE i Independents).

2. Moció del PP. El grup municipal del PP va presentar una moció amb el títol “ACUERDO DE LA SOCIEDAD CIVIL POR LA COMUNITAT VALENCIANA”. Una moció que ni ells mateix es creuen i que acabava amb els següents acords:

“1. Promover acciones que defiendan los intereses comunes de la Comunitat Valenciana y que refuercen la imagen y las potencialidades de esta tierra.

2. Apoyar a nuestros sectores productivos y económicos para impulsar su competitividad, internacionalización, innovación y financiación, pues son garantía de crecimiento económico y empleo.

3. Consolidar una red de vertebración territorial, a través de las infraestructuras hídricas y de transporte necesarias, como el corredor mediterráneo, que permitirán crecer a nuestras empresas y mejorar nuestra agricultura.

4. Defender una asignación equitativa y justa de los recursos económicos para la Comunitat Valenciana que garantice el desarrollo y el bienestar de nuestra Comunitat en el conjunto de España.

5. Garantizar y priorizar políticas solidarias, fomentando un crecimiento sostenible que permita la creación de nuevas oportunidades para quien más lo necesita.

6. Impulsar todos los acuerdos dirigidos a crear el marco óptimo para que las empresas creen nuevas oportunidades laborales para los ciudadanos y ciudadanas de la Comunitat Valenciana.”

El nostre regidor els va contestar en castellà, ja que ells havien presentat la moció en castellà, i els va dir als regidors del PP que no sabia com tenien la poca vergonya de presentar eixa moció i damunt en castellà. Defensar els interessos dels valencians, la seua llengua i tradicions, defensar el corredor mediterrani, millorar el finançament de la nostra terra… són algunes de les coses que proposen en la moció i són, precisament, ells mateix que governen a l’Estat, a la Generalitat i al municipi, els que no ho acompleixen. Hi ha que tindre molta barra! La moció va ser rebutjada per tots els grups de la oposició.

3. Mocions Compromís. En aquest ple, nosaltres presentàrem dos mocions. La primera moció perquè l’Ajuntament es posicionara en contra de la reforma del sistema de pensions que el govern de Rajoy ha impulsat. La moció s’aprovà per 7 vots a favor (Compromís, PSOE i Independents) i 4 en contra (PP). La segona moció demanava la publicació de les actes dels plens a la pàgina web de l’Ajuntament, ja que suposa cost econòmic zero i garantitza que la ciutadania puga estar informada dels debats dels plens. Aquesta moció ja la vam presentar en l’anterior legislatura i es va deixar sobre la taula perquè en aquell moment es va al·legar que l’Ajuntament no disposava de mitjans per a portar-la endavant. En aquest cas, la moció s’aprovà per 7 vots a favor (Compromís, PSOE i Independents) i 4 en contra (PP).

4. Per últim, el govern popular presentà, per assumptes d’urgència, dos modificacions de crèdit per atendre els següents plans:

– Pla d’ocupació de les Administracions Públiques Valencianes. El Pla ja estava aprovat, ara es tractava d’aprovar el crèdit per al pla. Es tracta d’un pla d’ocupació conjunt entre l’Ajuntament de Sollana, la Diputació de València i la Generalitat que proposa subvencionar 25 contractacions en total que facen les empreses d’almenys 3 mesos i 25 hores setmanals. Cadascuna de les administracions aportaria 375€ per cada contracte i, per tant, el total subvencionat per contracte seria de 1.125€. Aquesta modificació de crèdit va ser aprovada per 7 vots a favor (PP i Independents), 3 abstencions (PSOE) i 1 vot en contra (Compromís). El nostre regidor va argumentar que no està ben enfocat el pla ja que es va a pagar el sou a un treballador mitjançant diners públics per a que faça la feina a una altra empresa durant 3 mesos sense que tinga ningun tipus de repercussió en el benestar comú.

– Pla Emcorp. Les bases d’aquest pla de la Generalitat proposaven la contractació de 100 persones 1 dia a la setmana durant 3 mesos. Per a aplicar el pla, l’Ajuntament hauria d’aportar 27.294€ i la Generalitat 104.307€. Aquesta modificació de crèdit no fou aprovada per 7 vots en contra (PSOE, Independents i Compromís) i 4 vots a favor (PP). El nostre regidor va exposar que aquest pla l’únic que buscava era propaganda del PP de la Generalitat per a dir que s’han contractat 100 persones i així no figurar en les llistes de l’atur. A més, la contractació d’un dia a la setmana ens pareix una aberració que l’únic que fa es denigrar les persones i el seu honor. Per altra banda, el nostre regidor també assenyalà que la Generalitat deu més de 370.000€ a l’Ajuntament de Sollana (Deute de la Generalitat) i que la quantitat del pla que ha d’aportar la Generalitat acabaria pagant-la l’Ajuntament augmentant el deute d’aquella.