Ple Extraordinari 19/12/13

Ahir dijous hi va haver Ple Extraordinari de l’Ajuntament de Sollana. Aquests són, entre altres, els punts que es van tractar:

1. Aprovació definitiva del Conveni Urbanístic per a l’execució anticipada de les obres d’infraestructura, en la zona de “La Foia”. Aprovat per 9 vots a favor (PP, Independents i PSOE) i 1 vot en contra (Compromís). Com ja vam apuntar en l’anterior ple, en el que es votà l’aprovació provisional, creguem que és un projecte que només soluciona el problema a curt termini i, per tant, creguem que el projecte hauria de contemplar una solució íntegra i, per això, vam votar en contra.

2. Adhesió a la iniciativa de la Generalitat Valenciana proposant la declaració per la UNESCO de Reserva de la Biosfera de l’Albufera de València. Aprovat per unanimitat. El nostre grup va manifestar que, per descomptat, que estava d’acord en que es declarara l’Albufera Reserva de la Biosfera per la UNESCO però amb certes consideracions. Conforme està plantejat el projecte que presenta la Generalitat, ens situen al mateix lloc a pobles com Sollana, Silla o Sueca, que tenen la majoria del seu terme municipal al parc natural, i  pobles com Xest, Torrent o Godelleta. Entenem que darrere de tot açò, el PP busca alguna rendibilitat econòmica i que, si d’eixa declaració per la UNESCO vingueren alguna classe de subvencions, a Sollana no veuríem “un gallet”. Per altra banda, ens preocupa que arran d’aquesta declaració siga la Generalitat la que guanye poder sobre el nostre terme municipal i això supose més restriccions per a caçadors, pescadors i llauradors…

3. Moció PP. El grup municipal popular presentà una moció al Ple, per iniciativa dels treballadors de Solimar Sollana, per demanar a la Generalitat que pague les subvencions pendents. La moció, per descomptat, es va aprovar per unanimitat. El nostre regidor va manifestar la seua sorpresa al veure com els militants del PP li demanaven al seu propi partit que pagara i, a més, va proposar que es canviara el terme “demanar” per “exigir”. Ja em demanat prou i ja és hora que la Generalitat pague.

4. Mocions Compromís. De les tres mocions presentades, dos passaren pel ple. Abans d’explicar les mocions, el nostre regidor, va fer una xicoteta reflexió al voltant de les mocions que presentem. Alguns grups ens critiquen perquè presentem mocions per rebutjar o posicionar-nos en contra de polítiques de la Generalitat o del Govern estatal i que no serveixen per a res. Per a nosaltres, almenys moralment, sí que serveixen. Serveixen per a que el poble de Sollana i els seus ciutadans coneguen quina és la opinió dels seus regidors i puguen veure si els seus representants estan al costat de la ciutadania o no. Lleis com la LOMQE, la reforma laboral, la de tancament de RTVV… totes venen aprovades per la Generalitat o l’Estat però totes ens afecten en el nostre dia a dia i, per tant, el poble de Sollana també té legitimitat per dir allò amb el que està d’acord i allò amb el que no ho està. Acabada la reflexió, passaren a explicar-se i votar-se les mocions. La moció contra el tancament de RTVV va ser aprovada per 7 vots a favor (PSOE, Independents i Compromís) i 3 abstencions (PP). A més, la resta de grups de la oposició també presentà una moció en el mateix sentit. La moció de rebuig al copagament sanitari de les medicines contra malalties cròniques i càncer també va ser aprovada, en aquest cas, per unanimitat.

Arxivat en: Plens Ajuntament Sollana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *