El passat dijous 16 de gener es va celebrar el ple ordinari de l’Ajuntament de Sollana. D’aquest ple destaquem les següents qüestions:

– Proposta d’acord sobre escrit dels representants del personal funcionari i laboral de l’Ajuntament sol·licitant el reconeixement i abonament de la part corresponent de la paga extraordinària de desembre del 2012. Com és sabut per tots, el govern de Rajoy va aprovar un Reial Decret Llei que suprimia la paga extraordinària de nadal de tot el personal funcionari i laboral de l’Administració. No obstant, com que eixe decret llei no va entrar en vigor fins el 14 de juliol, els treballadors tenien dret al cobrament de la part de la paga devengada des de l’1 de juny fins el 14 de juliol. Precisament, el nostre grup presentà una moció en aquest sentit que va ser aprovada només amb els vots del PSOE (PP i Independents es van abstenir). Posteriorment l’acord del ple va ser recorregut per la Delegació de Govern i només el nostre grup va continuar defensant que era just i legal que els treballadors cobraren la part de la paga que ja s’havia devengat. Actualment, molts treballadors de les Administracions han presentat recursos i ja hi ha sentències que, efectivament, els donen la raó i, per això, els representants sindicals dels treballadors de l’Ajuntament de Sollana van presentar aquesta proposta que va ser aprovada per unanimitat.

Moció conjunta amb el PSOE per demanar la retirada de l’avantprojecte de Llei Orgànica per a la protecció de la vida del concebut i dels drets de la dona embarassada per entendre que aquesta proposta de llei vulnera en gran mesura la llibertat de la dona en relació a la seua maternitat, coarta la seua capacitat de decisió i posa en greu risc la seua salut sexual i reproductiva. Aprovada per unanimitat.

Moció de suport a la Proposició de Llei presentada pel grup parlamentari de Compromís a les Corts de la recuperació del deute històric de l’Estat espanyol amb el País Valencià acumulat per l’infrafinançament autonòmic durant 2002-2012. S’aprova per unanimitat.