A l’últim plenari celebrat el passat 28 de Maig de 2009 es va tractar la moció sobre l’entitat local menor a El Romaní i des d’ací volem informar-vos de com va transcórrer el plenari.

En primer lloc, el nostre regidor Josep Vicent Ferrer, va explicar als diferents regidors i al públic assistent al plenari en què consistia l’entitat local menor i què és el que es pretenia amb ella. A l’última actualització ja vam explicar en què consisteix l’entitat local menor i teniu a la vostra disposició la moció íntegra presentada a l’Ajuntament.

Després de la intervenció del regidor del BLOC, van passar a intervenir els portaveus dels diferents partits polítics. En primer lloc, el portaveu del PP, va argumentar que “hem de treballar per unir les dos “poblacions” i que si hi ha carències, aquestes es poden reclamar des d’El Romaní i intentarem solucionar-les. A més, creguem que no és el moment ni la forma de prendre eixa autonomia.”

A continuació, va intervenir Joan Benito, portaveu del grup Independents per Sollana. Benito va expressar la seua opinió i va dir exactament: “La meua opinió sobre El Romaní sempre ha estat clara des de sempre, no és d’ara, tal vegada per això el meu partit trau 3 o 4 vots en El Romaní però jo sóc clar i dic les coses com tinc que dir-les.” Per una altra part, va expressar que ell sempre ha sigut partidari d’unir i que no està convençut en el tema de l’entitat local menor. Amb paraules exactes va dir: “Caldria fer un pacte municipal que contemple tot el que ha estat dient vostè d’ El Romaní (referint-se a Josep Vicent). S’hauria de fer un debat en profunditat, un debat únic, açò és un debat que deixa descontenta a la gent. Si hi haguera un debat en profunditat la gent coneixeria el que vol dir vostè i el que vull dir jo en profunditat i tal vegada no hi haurien ixos rumors(referint-se al públic). Açò és un debat amagat, un debat furtat a la opinió pública. En eixe aspecte ho tinc claríssim i els que em coneixen no tinc res en contra de ningú i aprecie a tot el mon i vull el millor pa tots.”

Per últim, va intervenir el portaveu del PSOE, Julian Guillem, que va opinar que “la nostra idea és que Sollana i El Romaní tendiren a unir-se per a suprimir el sentiment eixe de discriminació. Deuríem parlat també de quin cost econòmic suposaria.” També va afegir que estaven treballant en un carril bici que unira El Romaní i Sollana.

A continuació, el nostre regidor va intentar contestar a cada portaveu de cada partit i va expressar la seua decepció amb els partits polítics. Va informar que no és tracta de que El Romani vulga més coses perquè, com va explicar Josep Vicent, hi ha carrers d’ El Romaní que estan millor asfaltats que en Sollana o inclús tenen més llum però hi ha una cosa que és la dignitat. La dignitat que destrossen els partits polítics quan després de les eleccions ens imposen a una persona per a regir i representar El Romaní i dic “imposen” perquè no té res a vore amb el que la gent d’ El Romaní ha votat.

L’alcaldessa, Alicia Hervás, va dir que “aquest debat s’haguera tingut que produir en una comissió i que mentre no es tinguen dades econòmiques no es podrà dir que sí.”
Després, ja l’alcaldessa no va deixar que ningú més parlara i li va retirar la paraula al nostre regidor dues o tres vegades per lo qual Josep Vicent va decidir abandonar el plenari.

I ara és quan nosaltres ens preguntem:
-Han entès els partits polítics que l’entitat local menor no és cap separació?
-L’excusa que tots utilitzen és la de que són partidaris d’unir. Saben realment que la gent d’El Romaní es sent sollanera i que la majoria ha anat al col•legi a Sollana i té els seus amics allí? Això no és unió? O la millor unió és un carril bici?
-Quina por tenen els partits polítics de parlar en públic que tots volen fer un debat en una comissió on no pot hi haure públic?
-Dins d’un mateix partit es poden tindre discrepàncies, però per què la resta de regidors no va donar la seua opinió? Per què sempre han de parlar els mateixos? Serà que només es pot tindre una opinió dins d’un mateix partit?
-Els habitants d’ El Romaní no tenen dret a escollir a la persona que els representa?

Per últim, m’agradaria aconsellar-los un exercici als diferents regidors i és que anaren a El Romaní a viure durant un temps i comprovaríem si tenen la mateixa paciència que els habitants d’El Romaní. No diuen que el millor per a entendre a una persona és posar-se en la seua pell, doncs a aplicar-se la història!