RESUM DEL PLENARI DEL DIA 24-09-09
Per fi Sollana tindrà Consell de Cultura Municipal.
Han passat quasi dos anys des de que presentarem al ple la moció per a la seua creació i el reglament que servirà de basament per al funcionament del mateix. Aleshores el 15-08-07 fou rebutjat per la resta de regidors de la corporació municipal ( 10 vots no – un vot si). Passat més d’un any, sense dubte per les pressions d’organitzacions locals afins al PSOE el grup municipal va reobrir el tema i en la comissió informativa de cultura aconseguirem consensuar el reglament de funcionament del consell de cultura, amb el PSOE i recollint part de les aportacions d’altres grups municipals, PP i independents.
Es va portar al ple el dia 15-01-09 i sorpresa per al bloc, PP i independents junt al PSOE voten no a la constitució del consell, quedant l’assumpte sobre la taula amb el mateix resultat que la primera vegada (10 a 1).
Que ha passat?, es van començar a evidenciar les discrepàncies dins del grup municipal del PSOE i l’alcaldia. Desprès d’aquest comportament per part del PSOE el bloc decideix que amb aquesta falta de formalitat, donar per tancada la negociació, una vegada comprovada la divisió dins del PSOE.
Posteriorment en data de 15-09-09 i prèvia conversa amb el regidor de cultura em comunica que va a portar a la comissió i després a ple de nou la constitució del consell de cultura. La nostra resposta es clara durant la comissió, nosaltres tenim els deures fets ja fa temps, el reglament negociat i no anem a cedir ni un punt ni una coma. Quedem que passe de nou a l’ordre del dia del ple del 24-09-09.
A la convocatòria del ple ( es recordem que es exclusiva competència de l’alcaldia) no apareix el punt però ens comunica el regidor de cultura, que ha segut un oblit i que es presentarà per assumptes d’urgència, ja arribem al ple, el bloc presenta la proposta d’inclusió a l’ordre del dia que es aprovada amb els vots en contra del PP (7 si – 4 no).
Aleshores durant l’exposició de la moció agraïm el canvi d’opinió dels regidors que han votat favorablement a la moció i al reglament del consell de cultura, el resultat es a favor 7 vots i en contra 4 (PP). Veritablement esperem que esta siga una nova manera de fer i que el bloc puga arribar a acords amb el PSOE amb assumptes que afecten al nostre poble. Per nosaltres no va a quedar, i aprofitem per fer publica, la nostra total predisposició a negociar l´aprovació del reglament del BIM, per aconseguir que este mitjà de comunicació local tinga periodicitat i qualitat.
El nostre poble te gent que te interès i molt per la cultura i l’educació, l’únic que fa falta es facilitar-los els mitjans per a participar.
La moció la podreu trobar a l’apartat de mocions, es al final de les imatges publicades al blog.
El reglament es troba al final d’aquest resum.
També em presentat una moció al ple per a què la conselleria d’educació anul·le l’ordre del 08-09-09, en que rebaixa les ajudes per alumne en els centres d’educació infantil ( 0 a 3 anys), en una mitjana del 25%.
L’han votat a favor BLOC, PSOE, INDEPENDENTS (7 vots) i en contra el PP (4 vots). No podia ser d’altra manera, tots sabem com tracta el govern de la generalitat l’educació i la cultura al nostre PAÍS. Al bloc estem ben segurs que si fora per a carreres de cotxes, obres faraòniques mal fetes i alguna qüestió de demagògia haveren votat a favor. Ajudar en la crisis als més necessitats no es la seua prioritat.
La moció presentada i l’ordre de conselleria la podreu trobar a l’apartat de mocions, jutgeu vosaltres mateix, l’ordre te data del dia 08-09-09 amb les classes ja començades i es enviada als centres per a que ho comuniquen als pares afectats: així es fa menys revolt mediàtic, i passa desapercebut per als que no estan directament afectats.
Una altra vegada em assistit al desgovern i falta de control pressupostari de l’alcaldessa. Al seu capritx ens presenta en comissió d’hisenda una nova modificació de crèdit ( i van 9) des de que s’abstingueren i així poguera aprovar els pressupostos després de quasi dos anys, i per poder intentar controlar-li les despeses, ara fa poc més de mig any, i el 16-07-09 ampliarem en la modificació de crèdits numero 5 aportant les nostres propostes en les partides de 3ª edat, cultura, educació, festes i neteja d’edificis.
En aquesta ocasió es per donar una nova subvenció a la unió Artístico Musical de Sollana, sense més, al·legant uns gastos de la societat per haver participat en el concurs de bandes.
L’alcaldessa es veu que no mira molt les partides perquè tenia diners d’altres partides per poder fer front a aquesta despesa. El que ha pretès i ha aconseguit, per la por d’altres partits de la corporació municipal de quedar mal amb la societat musical tindre eixa quantitat 2910,96€ que escapa al control del ple.
Tenim que fer públic el mercantilisme electoralista dels altres grups municipals, PSOE, PP i independents que en quant veuen associacions per davant no s’atreveixen a votar no o a deixar-ho sobre la taula per recavar més informació, ja que podrien perdre el vot que suposen que ja tenen de les associacions suposadament afavorides.
Nosaltres volem saber com i on es gasta cada euro que ix dels impostos que paguem els sollaners en aquest Ajuntament. Em votat en contra per falta d’informació; feia una hora que vam conèixer la proposta.
En quant a la modificació de crèdit numero 10 el que pretenia l’alcaldessa era incrementar en 12.989,38€, una obra, les piscines de xipolleig d’El Romaní que ella, per el seu compte va demanar a la Diputació de València la subvenció de nuclis de població que habitualment ve concedint la diputació provincial per a El Romaní, gràcies a la qual es fan i s’han fet coses, centre cultural, clavegueram, enllumenat, etc…, i prompte el regulador de pressió de l’aigua potable per a El Romaní. Les aportacions del municipi es concreten al capritx de l’alcaldia per tirar els diners, canvi de lloc del metge, posar faroles en un carrer i llevar-les després de les festes perquè van protestar no sabem quins veïns.
No passa res senyora, paga el poble el capritx de vostè i del seu delegat d’El Romaní.
El bloc ha dit que no està d’acord en el lloc on volen posar la piscina i que deuria de posar-se en la zona d’equipaments dalt de l’estació del tren, i no en una zona amb dos carrers de transit junt al polígon industrial utilitzant part del poc espai que tenen els més menuts per jugar.
En el bloc creguem que tenim que invertir en zones segures i que puguem ampliar amb més espais d’us públic, i no en la zona que esta creada per separar el polígon industrial del veïns residents.
Hem de dir que en el ple del dia 16-07-09 passat, en la modificació de crèdits numero 5 s’abstinguérem per a què s’aprovara una nova aportació a este projecte per a què no es perdera la subvenció de la Diputació, tot i no estant d’acord en la manera que estava portant-ho l’alcaldessa, que només consulta als tècnics i del que hi ha que dir que son els mateixos que abans, i dels que ja tenim la prova de la seua efectivitat, aire condicionat del Centre Cultural, rotonda nova accés al polígon de l’ermita, abans l’altra part del polígon que ara fa que s‘inunden cases a El Romaní i ara la piscina de xipolleig. Un èxit passat que volen ampliar al present.
Resumint, el bloc diu per a quedar pitjor, millor que no facen res. El que es vol fer es un engany a la gent, després no es podrà mantindre oberta per el gasto que va a suposar. L’alcaldessa en el ple ja ha dit “que si no es pot obrir 3 mesos s ‘obriran 2”. Això es seriós? El que li passa, es que només vol fer projectes per justificar la desproporcionada plantilla d’urbanisme que té l’ajuntament de Sollana, el que siga bo, o no el projecte, no importa, el que importa es que els tècnics guanyen diners. Ací no hi ha crisi.
Faran altra marranada? Per a fer això creguem que ja estem bé com estem.
No es va aprovar aquesta modificació perquè la resta de partits mantingueren les postures inicials sobre l’obra. Es veu que ací no tenen por a perdre els vots tant el PP com INDEPENDENTS.
El PSOE local va donar una vegada més prova de que esta sotmès a la ineficàcia de l’alcaldessa, cosa que lamentem. Creguem que va sent temps de que comencen a pensar que es el més adequat per al poble, i per a ells mateix.