Josep Vicent Ferrer i Rodríguez, portaveu del Grup Municipal del Bloc Nacionalista Valencià a l’Ajuntament de Sollana, presenta al Ple per al seu debat i aprovació a l’empara del que disposa l’art. 91.4 del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, d’acord amb l’art. 97.3 de l’esmenta’t text reglamentari la següent:

MOCIÓ

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:
El BLOC valora de forma molt positiva la moció aprovada conjuntament en la Diputació d’Alacant, per mitjà de la qual se sol·licita l’anul·lació de la condemna del poeta oriolà Miguel Hernández i la revisió del procés pseudojudicial de què va ser objecte. Des de el BLOC, considerem que la nostra corporació municipal s’ha de sumar a esta iniciativa de manera unànime, perquè compta amb el suport de tots els demòcrates.
Per al BLOC, hem d’aprofitar el 2010, any hernandià que recorda el centenari del naixement del poeta oriolà, per a aprofundir en el coneixement de la seua obra per part de la societat valenciana, així com reivindicar el llegat literari d’un dels nostres representants més universal. Així mateix, cal reivindicar amb força l’anul·lació d’un procés judicial arbitrari i il·legítim, que provocà el final de la vida de Miguel Hernández en la presó d’Alacant, i impulsar la reparació democràtica de la memòria del poeta, tal i com des de fa temps reclamen tant entitats cíviques, com els seus familiars, que tenen la potestat legítima de sol·licitar la revisió del procés i als quals hem de fer costat des de les institucions democràtiques .

El conjunt de les institucions valencianes han de contribuir a reparar la memòria de les persones que van ser objecte d’actuacions al marge de la decència, de l’equitat i del més mínim respecte per la legalitat. És per això que, el BLOC, a l’igual que hem realitzat la campanya per recuperar la memòria de Miquel Grau, creiem també necessari posar-nos al costat de qualsevol iniciativa que inste a deixar sense valor jurídic la sentència condemnatòria al poeta oriolà, o pose en valor el reconeixement de la seua persona i la seua obra.
Per tot allò exposat, el Grup Municipal del BLOC de l’Ajuntament de Sollana proposa el següent ACORD:


PRIMER.- Mostrar el suport de la corporació municipal a qualsevol iniciativa que s’impulse per anular el procés judicial i posterior condemna del poeta valencià Miguel Hernández.

SEGON.- Instar a les Corts Valencianes, com a màxima expressió del Poble Valencià, a aprovar una moció institucional en el mateix sentit

El Regidor del Bloc
Josep Vicent Ferrer i Rodríguez

Sollana, a 17 de Desembre de 2009

SENYORA ALCALDESSA DEL M I. AJUNTAMENT DE SOLLANA